Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyömbér és a reflux
  2021-08-23 22:20:00, hétfő
 
  Használhatja-e a gyömbért a reflux kezelésére?

Amennyiben Önt is érinti a reflux okozta égés, valószínűleg számos kezelést kipróbált már, hogy megkönnyebbüljön. Míg a vény nélkül kapható gyógyszerek és az életmódváltoztatás segíthet, addig a természetes gyógymódok, mint például a gyömbérrel való kezelése, szintén enyhíthetik a tüneteit.

A gyömbér a kínai orvoslás központi összetevője. Kis adagokban a gyömbér gyulladáscsökkentőként működhet a szervezetben. Amennyiben túl sokat vesz be belőle, akkor azonban súlyosbíthatja a tüneteket.

Mik a gyömbér előnyei?

Mellette szóló érvek:
kis adagokban enyhítheti a gyomor-bélrendszeri irritációt
csökkentheti annak valószínűségét, hogy a gyomorsav visszaáramoljon a nyelőcsőbe
csökkentheti a gyulladást is és ez enyhítheti a reflux tüneteit

A gyömbér gazdag antioxidánsokban és kemikáliákban, amelyek számos gyógyászati előnyt jelenthetnek. Úgy tartják, hogy fenolos vegyületei enyhítik a gyomor-bélrendszeri irritációt és csökkentik a gyomor összehúzódásait. Ez azt jelenti, hogy a gyömbér csökkentheti annak valószínűségét, hogy a gyomorból a sav a nyelőcsőbe áramoljon vissza.

A gyömbér a gyulladást is csökkentheti. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy azon résztvevőknél, akik gyömbért tartalmazó étrendkiegészítőket szedtek egy hónapon belül csökkentettek a gyulladásos tünetei. Ezek a gyulladáscsökkentő tulajdonságok különösen érdekesek a kutatók számára, főként a reflux esetében. Ennek oka, hogy a nyelőcső gyulladása a betegség egyik legfontosabb jellemzője.

A gyömbér csökkentheti az émelygést, megelőzheti az izomfájdalmat és enyhítheti a duzzanatot is.

Mit mondanak a kutatások?
Bár a gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően hatásos lehet a reflux ellen, ez nincs orvosilag megalapozottan alátámasztva. Jelenleg nincsenek tanulmányok arról, hogy a gyömbér megfelelő-e a reflux tüneteinek kezelésére. A gyömbérrel kapcsolatos kutatások elsősorban az émelygést csökkentő képességeire korlátozódnak. A kutatók még vizsgálják a gyömbér általános használatának biztonságos mivoltát és az esetleges gyógyászati tulajdonságait.

A gyömbér megfelelő használata a reflux kezelésére

A gyömbért meg lehet hámozni, majd lereszelni, szeletelni, felkockázni vagy hántolni, hogy felhasználjuk a főzéshez. Fogyasztható nyersen, vízbe áztatva gyömbér teaként, vagy hozzáadható leveshez, rántáshoz, salátához vagy más ételekhez.

A gyömbérben található egyik kemikália egyes savlekötő szerek összetevője. A gyömbér por, kapszula, olaj vagy tea formájában is kapható.

A legfontosabb, amit észben kell tartania, hogy a gyömbért mértékkel fogyassza. Szigorúan ragaszkodva a nagyjából 4 grammhoz elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy enyhülést nyújtson a tünetek súlyosbodása nélkül. Ezt fel is oszthatja, és kisebb adagokban is beveheti a nap folyamán.

Kockázatok és figyelmeztetések
A gyömbér kis adagban történő felhasználása kevés mellékhatással jár. Kisebb mellékhatások lehetnek gázok testben történő felhalmozódása vagy puffadás. Amennyiben Ön olyan gyulladásos megbetegedésben szenved, mint például a reflux, akkor a több mint 4 g gyömbér 24 órás periódusban történő alkalmazása további gyomorégést okozhat. A mellékhatások általában a porított gyömbér fogyasztása mellett jelentkeznek.

További lehetséges kezelési formái a refluxnak

Nem a kedvence a gyömbér? Különböző vény nélkül kapható gyógyszerek vannak, amelyeket kipróbálhat, ha a reflux csak ritkábban jelentkezik.

A savlekötő szerek segíthetnek a gyomorsavak semlegesítésében és gyors enyhülést biztosíthatnak.
A H2 receptor blokkoló gyógyszerek csökkentik a gyomor által termelt sav mennyiségét.
A protonpumpa gátló szerek a gyomorsavak csökkentésére és a nyelőcső meggyógyítására szolgálnak.

A betegség előrehaladottabb eseteinek kezelésére erősebb gyógyszerek állnak rendelkezésre. Természetesen ezen gyógyszerek kiváltásához már orvosi receptre lesz szükség. Orvosa a legjobb eredmény elérése érdekében a következő gyógyszerek használatát javasolhatja:

Vényköteles H2 receptor blokkoló gyógyszerek
Vényköteles protonpumpa gátló szerek

Ezek a gyógyszerek a B-12-vitamin hiányával és a csonttörés enyhe kockázatával járnak.

A nyelőcsövet erősítő gyógyszerek csökkenthetik a záróizom ellazulásának gyakoriságát, és lehetővé teszik a sav felfelé áramlását. Ennek a gyógyszernek jelentős mellékhatásai vannak, és általában a nyelőcső reflux (GERD) legsúlyosabb eseteire van fenntartva.

Amennyiben a gyógyszerek nem nyújtanak enyhülést, a műtét egy másik lehetőség lehet. Az orvosok általában egy vagy két eljárást hajtanak végre a nyelőcső refluxban szenvedőknél. Az egyik egy LINX eszköz segítségével megerősíti a nyelőcső záróizomzatát. Egy másik azáltal erősíti meg a záróizmot, hogy a gyomor tetejét a nyelőcső alsó része köré tekeri.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tulajdonságainak, megkönnyebbüljön, figyelmeztetések, előrehaladottabb, semlegesítésében, antioxidánsokban, visszaáramoljon, meggyógyítására, összehúzódásait, megbetegedésben, valószínűségét, felhalmozódása, súlyosbíthatja, biztosíthatnak, tulajdonságait, megalapozottan, mellékhatással, természetesen, záróizomzatát, mellékhatásai, mellékhatások, csökkentettek, felhasználása, csökkentésére, korlátozódnak, használatának, izomfájdalmat, résztvevőknél, tulajdonságok, kemikáliákban, rendelkezésre, felhasználjuk, csökkenthetik, ellazulásának, jelenthetnek, csökkentheti, reflux kezelésére, reflux okozta, vény nélkül, természetes gyógymódok, gyömbérrel való, kínai orvoslás, gyömbér előnyei, gyomorsav visszaáramoljon, reflux tüneteit, gyömbér gazdag, gyomor összehúzódásait, gyömbér csökkentheti, nyelőcsőbe áramoljon, 2011-es tanulmány, hónapon belül, gyulladásos tünetei, Amennyiben Önt, Amennyiben Ön, Vényköteles H2,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Bounty krémes  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Gonosz démon-álarc  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem  Facebookon kaptam  Png férfi  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Adakozás  Egy lelki imádság  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Hiányzik  Paul David Tripp Április 21  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Adakozás  Hogy lehet megtartani  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Png kutya  Nevem  Png férfi  Lóhere  Leonardo da Vinci gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  képre írva  Albert Einsteinről  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Erdőn  Örülök, hogy látlak!  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Albert Einsteinről  Fehér virág  Szép estét  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Esti kép  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Fekete István - Akác  Jó éjszakát  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
reflux kezelésére, reflux okozta, vény nélkül, természetes gyógymódok, gyömbérrel való, kínai orvoslás, gyömbér előnyei, gyomorsav visszaáramoljon, reflux tüneteit, gyömbér gazdag, gyomor összehúzódásait, gyömbér csökkentheti, nyelőcsőbe áramoljon, 2011-es tanulmány, hónapon belül, gyulladásos tünetei, kutatók számára, reflux esetében, nyelőcső gyulladása, betegség egyik, reflux ellen, gyömbér megfelelő-e, reflux tüneteinek, gyömbérrel kapcsolatos, émelygést csökkentő, gyömbér általános, esetleges gyógyászati, gyömbér megfelelő, gyömbérben található, gyömbért mértékkel, tünetek súlyosbodása, több mint, mellékhatások általában, porított gyömbér, reflux csak, savlekötő szerek, gyomorsavak semlegesítésében, gyomor által, protonpumpa gátló, gyomorsavak csökkentésére, nyelőcső meggyógyítására, betegség előrehaladottabb, legjobb eredmény, következő gyógyszerek, csonttörés enyhe, nyelőcsövet erősítő, záróizom ellazulásának, gyógyszernek jelentős, nyelőcső reflux, másik lehetőség, orvosok általában, nyelőcső refluxban, nyelőcső záróizomzatát, másik azáltal, gyomor tetejét, nyelőcső alsó, tulajdonságainak, megkönnyebbüljön, figyelmeztetések, előrehaladottabb, semlegesítésében, antioxidánsokban, visszaáramoljon, meggyógyítására, összehúzódásait, megbetegedésben, valószínűségét, felhalmozódása, súlyosbíthatja, biztosíthatnak, tulajdonságait, megalapozottan, mellékhatással, természetesen, záróizomzatát, mellékhatásai, mellékhatások, csökkentettek, felhasználása, csökkentésére, korlátozódnak, használatának, izomfájdalmat, résztvevőknél, tulajdonságok, kemikáliákban, rendelkezésre, felhasználjuk, csökkenthetik, ellazulásának, jelenthetnek, csökkentheti, kockázatával, gyógyszernek, legfontosabb, köszönhetően, szervezetben, használhatja, jelentkeznek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.